Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka doskonała do obiadu, grilla, również do pracy. Jest smaczna, kolorowa i sycąca. Zrobienie jej zajmuje kilka chwil.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 109
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4374
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 109
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4374
Składniki
Składniki sosu wrzucamy do słoiczka. Zakręcamy go i potrząsamy energicznie, aby wszystko się połączyło.
Rukolę, ogórka ze skórką i pomidorki myjemy i osuszamy, oliwki odsączamy z zalewy. W dużej misce układamy listki rukoli. Przekrawamy pomidorki koktajlowe na pół, układamy na rukoli. Ogórki kroimy w półplasterki, seler w drobną kostkę, również układamy na rukoli. Dodajemy oliwki w całości lub pokrojone.
Polewamy sałatkę sosem. Robimy to tuż przed podaniem sałatki na stół. Jeśli połączymy ją z sosem wcześniej, rukola nie będzie chrupiąca, a sałatka podejdzie wodą od pomidorów. Sałatka z rukolą i oliwkami gotowa!