Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka do grilla, do obiadu, lub po prostu na dietetyczną kolację :-)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1561
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8925
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1561
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8925
Składniki
Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki i mieszamy z rukolą i kukurydzą. Wszystkie pozostałe warzywa kroimy i również dodajemy do sałaty. Słonecznik prażymy na patelni i pozostawiamy do przestygnięcia. Ser kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość posypujemy uprażonym słonecznikiem. Z octu, oliwy z oliwek, przypraw i ziół robimy sos, którym polewamy sałatkę na 10 min. przed jej podaniem.