Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka do grilla, do obiadu, lub po prostu na dietetyczną kolację :-)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7998
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 279
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7998
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 279
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Składniki
Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki i mieszamy z rukolą i kukurydzą. Wszystkie pozostałe warzywa kroimy i również dodajemy do sałaty. Słonecznik prażymy na patelni i pozostawiamy do przestygnięcia. Ser kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość posypujemy uprażonym słonecznikiem. Z octu, oliwy z oliwek, przypraw i ziół robimy sos, którym polewamy sałatkę na 10 min. przed jej podaniem.