Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 95

Dodano:

Odsłon: 3024

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z tuńczyka

Składniki

  • tuńczyk w oleju roślinnym - 1 puszka (179 g po odsaczeniu)
  • kukurydza konserwowa - 1 puszka (285g po odsączeniu)
  • czerwona cebula - 1 szt.
  • papryka czerwona - 1/2 szt.
  • jajka kurze - 3 szt.
  • majonez - 2 łyżki
  • sól, pieprz - do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotujemy jajka "na twardo" 10 minut. Po ugotowaniu chłodzimy.

  2. W czasie gdy gotują sie jajka, odcedzamy z cieczy kukurydzę oraz tuńczyka.
    Kroimy w drobna kostkę paprykę oraz cebulę.
    Gdy jajka lekko przestygną obieramy je oraz również kroimy w drobną kostkę.
    Wkładamy do jednego naczynia łączymy ze sobą razem i mieszając dodajemy majonez oraz przyprawiamy solą, pieprzem.

  3. Konsumujemy np. z pieczywem na które przepis podaję poniżej:

    https://smaker.pl/przepis-chleb-wieloziarnisty,126151,maksiu78.html

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń