Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka na każdą okażję
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Gotowy mix sałat lub po prostu sałatę lodową pukamy pod wodą i osuszamy. Do miski dodajemy mix sałat lub poszarpaną sałatę lodową i pokrojoną w ćwiartki pomarańczę i mieszamy wszystko razem. ( możemy również dodać sobie jeszcze pomidora lub ogórka i cebulę według uznania)
3 Jaja najlepiej wcześniej sparzyć wrzątkiem.Białko oddzielamy od żółtek, same żółtka wlewamy do miski i dodajemy odrobinę oleju, musztardy, soli, cukru, i wszystko razem ucieramy blenderem ( najlepiej by pojemnik był wysoki i wąski na tyle by tylko zmieściła się w nim końcówka blendera wtedy wszystko fajnie się nam utrze.
Wędzonego pstrąga lub makrelę otwieramy na pół i wyciągamy kawałki mięsa i staramy się jak najwięcej ości wyciągnąć.
sałatę układamy na talerzu i polewamy sosem majonezowym, na wierzch sałaty układamy Pstrąga lub makrele oraz odrobinę kiełek z brokuła. Całość polewamy pozostałym sosem. Gotowe