Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10807

Dodano:

Odsłon: 12873

Surówka z młodej kapusty

Składniki

  • 1 młoda kapusta
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka szczypiorku
  • garść siemienia lnianego
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z młodej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę obieramy z zewnętrznych, ciemnych liści (nie będą nam potrzebne), kroimy na ćwiartki, myjemy i szatkujemy. Rzodkiewki kroimy w plasterki, dorzucamy do kapusty. Oliwę mieszamy z miodem i sokiem z cytryny, solimy. Sosem polewamy kapustę, dosypujemy poszatkowane zioła, posypujemy siemieniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń