Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z selera naciowego z jabłkiem to świetny wybór dla miłośników zdrowego odżywiania. Jest lekka, orzeźwiająca i bogata w witaminy, a tym samym doskonała na śniadanie, deser czy popołudniową przekąskę. Możesz przygotować podwójną porcję, połowę przesypać do kielicha blendera, zmiksować na smoothie i zabrać ze sobą jako zdrową i smaczną przekąskę w ciągu dnia.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Łodygi selera dokładnie opłucz, usuwając piasek. Następnie pokrój łodygi w cienkie paski i przełóż do miski. Jabłka dokładnie umyj, wytnij gniazda nasienne i pokrój owoce w kostkę lub paski. Zachowanie skórki zapewni lepszą chrupkość sałatki i zapewni zatrzymanie większej ilości witamin. Przełóż jabłka do miski z selerem i od razu polej sokiem z cytryny (sok możesz wycisnąć bezpośrednio do miseczki, uważając, aby nie wpadły pestki), następnie wymieszaj. Drobno posiekaj koperek i wsyp do miski.
W miseczce rozmieszaj jogurt z miodem. Jeśli miód się skrystalizował, lekko go podgrzej lub energicznie wymieszaj łyżką i dopiero później połącz z jogurtem. Przelej sos do sałatki, dokładnie wymieszaj i od razu podawaj. Jeśli preferujesz jeszcze bardziej chrupiące przekąski, dodaj do sałatki pestki słonecznika lub orzechy.