Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy na świecie vinaigrette jaki miałam okazję spróbować. Prosto z Francji!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
W shakerze lub słoiku z pokrywką wymieszać, a nwet "wytrzepać" wszystkie składniki (czosnek powinien być przeciśnięty przez wyciskacz lub drobno pokrojony). Spróbować. W smaku sos powinien być lekko słodki, bez zbyt ostrego posmaku octu. Ja dodaję szczyptę soli i cukru, ale zawsze próbuję i ewentualnie dorzucam czegoś. Nie powinno się też czuć zbyt mocno samu oleju. Polać tym sałatę, pomidory, buraki w kostkę, startą marchewkę itp. Resztę sosu z talerza pozbierać chlebkiem. Pycha!