Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy na świecie vinaigrette jaki miałam okazję spróbować. Prosto z Francji!
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1002
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 64
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 406
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 717
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2639
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1002
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 64
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 406
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 717
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2639
Składniki
W shakerze lub słoiku z pokrywką wymieszać, a nwet "wytrzepać" wszystkie składniki (czosnek powinien być przeciśnięty przez wyciskacz lub drobno pokrojony). Spróbować. W smaku sos powinien być lekko słodki, bez zbyt ostrego posmaku octu. Ja dodaję szczyptę soli i cukru, ale zawsze próbuję i ewentualnie dorzucam czegoś. Nie powinno się też czuć zbyt mocno samu oleju. Polać tym sałatę, pomidory, buraki w kostkę, startą marchewkę itp. Resztę sosu z talerza pozbierać chlebkiem. Pycha!