Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy na świecie vinaigrette jaki miałam okazję spróbować. Prosto z Francji!
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 724
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1610
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1236
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 724
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1610
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1236
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 53
Składniki
W shakerze lub słoiku z pokrywką wymieszać, a nwet "wytrzepać" wszystkie składniki (czosnek powinien być przeciśnięty przez wyciskacz lub drobno pokrojony). Spróbować. W smaku sos powinien być lekko słodki, bez zbyt ostrego posmaku octu. Ja dodaję szczyptę soli i cukru, ale zawsze próbuję i ewentualnie dorzucam czegoś. Nie powinno się też czuć zbyt mocno samu oleju. Polać tym sałatę, pomidory, buraki w kostkę, startą marchewkę itp. Resztę sosu z talerza pozbierać chlebkiem. Pycha!