Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest bardzo lekka i świeża mimo że w jej skład wchodzi masło. Ono wprawdzie dodaje kalorii , ale zarazem jest tym czarodziejskim składnikiem, którego nikt nie wyczuwa bezpośrednio a który powoduje, że sałatka jest smaczna kremowa i puszysta . Smacznego ))))
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118087
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8412
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2140
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1545
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118087
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8412
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2140
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1545
Składniki
Jest kilka sposobów postępowania - możemy wszystkie składniki zetrzeć na tarce bezpośrednio do salaterki ( istnieje ryzyko ubrudzenia brzegów miseczki ), lub zetrzeć składniki oprócz masła do osobnych naczyń, i delikatnie przełożyć do tego właściwego - tak aby nie uklepać składników i nie ubrudzić naczynia. Masło musi być zawsze starte bezpośrednio , bo jak się rozmrozi to go już nigdzie nie przełożymy .Można również wszystko po kolei zetrzeć na duży talerz i powstawanie z tego taki fajny kopiec
Cebulę posiekaj drobno Tuńczyka odcedź i rozdrobnij delikatnie Oddziel żółtka od białek TYLKO żółtka ścieramy na drobnych oczkach Białka, ser, masło , ścieramy na grubych oczkach
Do salaterki wkładamy po kolei : 1. białka 2. 1/2 tuńczyka 3. 1/2 sera 4. majonez 5. cebulkę 6. 1/2 tuńczyka 7. masło starte bezpośrednio 8. 1/2 sera 9. majonez 10. żółtka Dekorujemy wg uznania