Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was propozycje bardzo smacznej sałatki z tuńczykiem. Nie należy ona do najtańszych, ale warto wydać trochę więcej pieniędzy aby zachwycić swoją rodzinę i znajomych wykwintnym daniem. Sałatka ta, idealnie nadaje się zarówno na zwykłe spotkania z bliskimi jak i na różnego rodzaju inne okazje.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336739
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4259
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423556
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336739
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4259
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423556
Składniki
- Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Oddzielić białka od żółtek. Białka pokroić w niedużą kostkę, a żółtko rozkruszyć; - Tuńczyka odsączyć z sosu, ale nie do końca, żeby nie był całkowicie suchy; - Kukurydzę odsączyć; - Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach; - Cebule pokroić w niedużą kostkę (mniejszą niż białka) i posolić.
Kolejność warstw: 1. Białko pokrojone w kostkę; 2. Pokrojona cebula; 3. Półtorej puszki tuńczyka (rozłożyć równą warstwę i sowicie popieprzyć); 4. Cienka warstwa majonezu, ok. 3 łyżki (rozsmarować nożem); 5. Kukurydza; 6. Starty ser żółty; 7. Półtorej puszki tuńczyka (rozłożyć równą warstwę i sowicie popieprzyć); 8. Cienka warstwa majonezu, ok. 3 łyżki (rozsmarować nożem); 9. Pokruszone żółtka (rozłożyć równą warstwę, można lekko docisnąć żółtka, aby lepiej przyczepiły się do majonezu). Sałatka najlepiej smakuje, gdy postoi dobę w lodówce. Można ją również zacząć jeść już od razu po ułożeniu ostatniej warstwy. Istnieje jednak wtedy ryzyko, że sałatka nie doczeka następnego dnia. ;)