Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawna, smaczna, pasująca do każdego obiadu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Składniki
Ogórki, pomidory, avocado myjemy, avocado i cebulę obieramy. Do miski wysypujemy mix sałatkowy, dodajemy garść rukoli (jeśli dany mix jej nie zawiera), krojone w dużą kostkę pomidory i ogórek, cebulę, pokrojoną w piórka oraz avokado, pokrojony w drobną kostkę. Następnie dodajemy sos sojowy, olej słonecznikowy (można wziąć jaki macie, ale słonecznikowy tłoczony na zimno dodaje ten specyficzny smak). Wszystko dobrze mieszamy, jeśli jest za mało słona, odrobinę dosalamy i od razu podajemy do stołu. Pycha :) P.S. zamiast mixu sałatowego można dać całą zwykłą sałatę i dodać trochę krojonej czerwonej papryki. Reszta składników pozostaje taka sama - równie pyszne.