Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na niedzielne popoludnie kakaowo-malinowe babeczki z dodatkiem kwaskowej zurawiny:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5931
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8323
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5931
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8323
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Składniki
Ugotowac budyn zmniejszajac ilosc mleka o 0,5 szklanki i przestudzic
W duzej misce wymieszac lyzka make,cukier,kakao i proszek do pieczenia,nastepnie dodac olej,mleko i jajko.Ciasto powinno byc dosc geste.
Do wysmarowanych tluszczem foremek wykladamy lyzke ciasta, lyzeczke budyniu, i znow lyzke ciasta.Foremki nalezy wypelnic do ok ¾ wysokosci gdyz babeczki urosna.Piec ok. 30 min. w temp.190 stopni
Czekolade malinowa pokroic na drobne kawalki, rozpuscic nad para(mozna dodac odrobine mleka gdyby czekolada byla zbyt gesta)i oblac babeczki. Polecam posypac je zurawina,daje ona fajny kwaskowy smak.
Z tej porcji wychodzi ok 19-20 babeczek.Smacznego.