Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na niedzielne popoludnie kakaowo-malinowe babeczki z dodatkiem kwaskowej zurawiny:)
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 88
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 301
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 809
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22906
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 88
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 301
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 809
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22906
Składniki
Ugotowac budyn zmniejszajac ilosc mleka o 0,5 szklanki i przestudzic
W duzej misce wymieszac lyzka make,cukier,kakao i proszek do pieczenia,nastepnie dodac olej,mleko i jajko.Ciasto powinno byc dosc geste.
Do wysmarowanych tluszczem foremek wykladamy lyzke ciasta, lyzeczke budyniu, i znow lyzke ciasta.Foremki nalezy wypelnic do ok ¾ wysokosci gdyz babeczki urosna.Piec ok. 30 min. w temp.190 stopni
Czekolade malinowa pokroic na drobne kawalki, rozpuscic nad para(mozna dodac odrobine mleka gdyby czekolada byla zbyt gesta)i oblac babeczki. Polecam posypac je zurawina,daje ona fajny kwaskowy smak.
Z tej porcji wychodzi ok 19-20 babeczek.Smacznego.