Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe placki z emulsją cytrynową – Puszyste, bardzo delikatne placuszki, które wraz z bananem tworzą niezwykły duet. Są bardzo zdrowe, ponieważ zamiast mąki pszennej do zespołu wchodzi razowa. Towarzystwo dosładza miód. Bananowe okręgi rosną niczym biszkopt w piecu. Całość kontrastuje gęsta jak syrop emulsja cytrynowa. Zrób komuś dobrze takim śniadaniem!
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2252
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2216
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 686
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 990
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1093
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2252
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2216
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 686
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 990
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1093
Składniki
Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem na jednolitą masę. Następnie dodajemy resztę składników na ciasto i wszystko razem mieszamy do połączenia produktów.
Rozgrzewamy patelnię. Na jednego placka potrzebujemy dwie łyżki naszej masy. Za pomocą łyżki formujemy masę w okrągły kształt. Gdy się zarumienią obracamy na drugą stronę. Gotowe bananowe placki odsączamy na ręczniku papierowym.
Na suchą patelnię wlewamy nasz likier. Gotujemy przez 1 minutę po czym dodajemy masło cały czas mieszając – aż do rozpuszczenia masła. Dodajemy szczyptę soli i sok z cytryny (wedle gustu z kwasowością). Redukujemy emulsję do gęstej konsystencji. Gotową emulsją polewamy placki.