Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe pachnące imbirem i cynamonem. Przygotowałam je dziś na śniadanie i faktem jest, że warto było czekać aż się zrumieni, pomimo kiszek grających już marsza od rana :)
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 971
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 971
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 234
Składniki
Jajko i białko miksujemy.
Dosypujemy mąkę i budyń i miksujemy wszystko na gładką masę.
Na koniec dodajemy do masy proszek do pieczenia, imbir, oliwę z oliwek, cynamon i startą na najdrobniejszych oczkach marchewkę. Całość mieszamy dokładnie.
Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (u mnie była to forma na małą babkę). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na ok. 40 minut.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Naleśniki z twarogiem
Śniadania
Cebula na śniadanie według Ewy Wachowicz
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Naleśniki z twarogiem
Moje naleśniki udają się już od pierwszego. Słyszałem opowieści, o wyrzucaniu...
Odsłon: 336
Cebula na śniadanie według Ewy Wachowicz
Kto powiedział, że przygotowanie sycącego śniadania wymaga mnóstwa składników...
Odsłon: 2938