Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe pachnące imbirem i cynamonem. Przygotowałam je dziś na śniadanie i faktem jest, że warto było czekać aż się zrumieni, pomimo kiszek grających już marsza od rana :)
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 160
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 160
Składniki
Jajko i białko miksujemy.
Dosypujemy mąkę i budyń i miksujemy wszystko na gładką masę.
Na koniec dodajemy do masy proszek do pieczenia, imbir, oliwę z oliwek, cynamon i startą na najdrobniejszych oczkach marchewkę. Całość mieszamy dokładnie.
Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (u mnie była to forma na małą babkę). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na ok. 40 minut.