Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jajecznica na śniadanie. Szybko się ją robi i wychodzi przepysznie.
patelnia
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5253
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5253
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Najpierw przygotowuję tosty - to one mają czekać na jajecznicę, a nie odwrotnie. Kiedy tosty się pieką w tosterze lub piekarniku, myję i osuszam pomidory, następnie kroję je na dosyć grube plastry. Jajka wbijam do miseczki, dodaję sól i pieprz. Za pomocą trzepaczki składniki zamieniam w puszystą masę - trzepię je bardzo energicznie przez kilka dłuższych chwil. Na patelni rozpuszczam masło, kiedy zaczyna się lekko pienić (uważam, by nie zaczęło się palić) wlewam masę jajeczną. Smażę na sporym ogniu przez kilka minut cały czas mieszając, do uzyskania żądanej konsystencji. Gorące grzanki smaruję masłem, na każdą układam słuszną porcję jajecznicy, na nią plaster pomidora. Całość dekoruję gałązką koperku, szczypiorku i rzodkiewki. Od razu podaję - cały urok potrawy to połączenie gorącej jajecznicy, która rozpuszcza masło pod sobą i zimnego pomidora z innymi warzywami.