Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jajecznica na śniadanie. Szybko się ją robi i wychodzi przepysznie.
patelnia
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 141
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 204
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 141
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 204
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
Najpierw przygotowuję tosty - to one mają czekać na jajecznicę, a nie odwrotnie. Kiedy tosty się pieką w tosterze lub piekarniku, myję i osuszam pomidory, następnie kroję je na dosyć grube plastry. Jajka wbijam do miseczki, dodaję sól i pieprz. Za pomocą trzepaczki składniki zamieniam w puszystą masę - trzepię je bardzo energicznie przez kilka dłuższych chwil. Na patelni rozpuszczam masło, kiedy zaczyna się lekko pienić (uważam, by nie zaczęło się palić) wlewam masę jajeczną. Smażę na sporym ogniu przez kilka minut cały czas mieszając, do uzyskania żądanej konsystencji. Gorące grzanki smaruję masłem, na każdą układam słuszną porcję jajecznicy, na nią plaster pomidora. Całość dekoruję gałązką koperku, szczypiorku i rzodkiewki. Od razu podaję - cały urok potrawy to połączenie gorącej jajecznicy, która rozpuszcza masło pod sobą i zimnego pomidora z innymi warzywami.