Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pożywne, smaczne i szybkie do przygotowania.
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 508
Składniki
Przygotuj musli. Możesz kupić w sklepie albo zrobić samemu. Ja zmieszałam ze sobą płatki owsiane z otrębami pszennymi i dodałam ziarna słonecznika oraz płatki migdałów. Słowem co kto lubi najbardziej więc oczywiście jeśli masz ochote wrzuć np jeszcze orzechów, rodzynek itp
W jednej misce wymieszaj suche składniki. Szklankę musli, szklankę mąki, łyżeczkę soli, łyżkę proszku do pieczenia.
W drugiej misce wymieszaj składniki "mokre". Szklankę maślanki (może być jogurt czy mleko), 2 jajka i 2 łyżki miodu (najlepiej z własnej pasieki ;P )
Potem mokre składniki wlej do miski z tymi suchymi i wymieszaj łyżką. Nie musi być dokładnie, bo wtedy lepsze są.
Powykładaj ciasto do foremek, najlepiej łyżką do lodów wychodzą równe porcje. Na koniec posyp na górze musli lub tylko ziarnem słonecznika czy płatkami migdałów i cynamonem.
Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni i piecz 15-20 minut.