Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pożywne, smaczne i szybkie do przygotowania.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Przygotuj musli. Możesz kupić w sklepie albo zrobić samemu. Ja zmieszałam ze sobą płatki owsiane z otrębami pszennymi i dodałam ziarna słonecznika oraz płatki migdałów. Słowem co kto lubi najbardziej więc oczywiście jeśli masz ochote wrzuć np jeszcze orzechów, rodzynek itp
W jednej misce wymieszaj suche składniki. Szklankę musli, szklankę mąki, łyżeczkę soli, łyżkę proszku do pieczenia.
W drugiej misce wymieszaj składniki "mokre". Szklankę maślanki (może być jogurt czy mleko), 2 jajka i 2 łyżki miodu (najlepiej z własnej pasieki ;P )
Potem mokre składniki wlej do miski z tymi suchymi i wymieszaj łyżką. Nie musi być dokładnie, bo wtedy lepsze są.
Powykładaj ciasto do foremek, najlepiej łyżką do lodów wychodzą równe porcje. Na koniec posyp na górze musli lub tylko ziarnem słonecznika czy płatkami migdałów i cynamonem.
Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni i piecz 15-20 minut.