Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser, propozycja dla niejadków :)
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, jajko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dolewamy mleko i wodę aby uzyskać konsystencję "gęstej śmietany". Gdy przygotujemy ciasto, odlewamy ok. pół szkl. masy i dodajemy kawę - mieszamy. Ciemną masę przelewamy do szprycy (będzie łatwiej robiło się paski. Można użyć łyżki chodź uprzedzam będzie trudniej):) Na rozgrzaną patelnię wylewamy chochelką porcję jasnego ciasta. Szprycą/łyżką tworzymy paski z ciemnej masy. Smażymy z obu stron. Stronę z paskami smażymy krócej.
Nadzienie: Ricottę i powidła śliwkowe mieszamy razem. Dodajemy borówki
Naleśniki po stronie bez pasków posmaruj śliwkową ricottą i dodaj borówki. Zawiń naleśnika w ulubiony kształt :) Na naleśniki połóż łyżkę jogurtu, posyp wszystko cynamonem i borówkami :) Zajadaj. Smacznego :) !