Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser, propozycja dla niejadków :)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1295
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 56
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1295
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 56
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 349
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, jajko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dolewamy mleko i wodę aby uzyskać konsystencję "gęstej śmietany". Gdy przygotujemy ciasto, odlewamy ok. pół szkl. masy i dodajemy kawę - mieszamy. Ciemną masę przelewamy do szprycy (będzie łatwiej robiło się paski. Można użyć łyżki chodź uprzedzam będzie trudniej):) Na rozgrzaną patelnię wylewamy chochelką porcję jasnego ciasta. Szprycą/łyżką tworzymy paski z ciemnej masy. Smażymy z obu stron. Stronę z paskami smażymy krócej.
Nadzienie: Ricottę i powidła śliwkowe mieszamy razem. Dodajemy borówki
Naleśniki po stronie bez pasków posmaruj śliwkową ricottą i dodaj borówki. Zawiń naleśnika w ulubiony kształt :) Na naleśniki połóż łyżkę jogurtu, posyp wszystko cynamonem i borówkami :) Zajadaj. Smacznego :) !