Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie na śniadanie :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Naleśniki: Dokładnie wymieszaj mąkę z mlekiem i jajkiem, dodaj szczyptę soli do smaku i kilka kropli oleju, żeby naleśniki były bardziej puszyste można dodać trochę wody mineralnej gazowanej.
Naleśniki: Dokładnie wymieszaj mąkę z mlekiem i jajkiem, dodaj szczyptę soli do smaku i kilka kropli oleju, żeby naleśniki były bardziej puszyste można dodać trochę wody mineralnej gazowanej.
Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, ewentualnie rozcierając odrobinę oleju za pomocą papierowego ręcznika kuchennego.
Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, ewentualnie rozcierając odrobinę oleju za pomocą papierowego ręcznika kuchennego.
Połowę naleśnika posmaruj serkiem Merci Chef z żurawiną i złóż w trójkąt.
Połowę naleśnika posmaruj serkiem Merci Chef z żurawiną i złóż w trójkąt.
Na talerzu można przyozdobić suszoną żurawiną.
Na talerzu można przyozdobić suszoną żurawiną.