Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado?! Zawsze trzymałam dystans do tego owocu,mimo że mój mąż zajadał się tym ze smakiem. Awokado przypomina w smaku gotowane ziemniaki w mundurkach,próbowałam i do tej pory nie mogłam się przekonać do zjedzenia go w jakiejkolwiek postaci...AŻ DO TERAZ!!! Przepyszna pasta z awokado,jajkiem i zieleniną,doskonale sprawdzi się na kanapki lub w postaci sałatki. Ma bardzo świeży smak i jest na prawdę pyszna! Moja propozycja podania z domowymi ogórkami małosolnymi i koprem.
Garnek,nóż,deska, łyżka,widelec,miska.
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 57
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 57
Składniki
Jajka ugotuj na twardo,jeśli chcesz rano zaoszczędzić sobie czekania,warto ugotować jajka wieczorem dnia poprzedniego. Koper i natkę pietruszki opłukać i wysusz , posiekać. Awokado umyj, przekrój na pół, usuń pestkę, a następnie delikatnie wydrąż miąższ za pomocą łyżki stołowej. Cebulę szalotkę posiekaj w drobną kostkę. Awokado rozgnieść dokładnie widelcem,dodaj szalotkę, posiekaną zieleninę,jajka pokrojone w drobną kosteczkę,dodaj sok z cytryny i przyprawy,wymieszaj.Na koniec dodaj 1-2 łyżki jogurtu greckiego,dokładnie wymieszaj. Jeśli wolisz pasty o gładkiej konsystencji,pastę można zblendować. Podajemy w formie pasty na pieczywie pełnoziarnistym,żytnim, razowym w zestawieniu z sezonowymi warzywami np.pomidory papryczowe,domowe ogórki ...SMACZNEGO!...