Do góry

Śniadania Przepis na:

Pieczona czekoladowa orkiszanka (wegańska)

Pieczona czekoladowa orkiszanka (wegańska)

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 16

Dodano:

Odsłon: 137

Świetna alternatywa dla klasycznej owsianki, orkiszanki lub pieczonej owsianki - PIECZONA ORKISZANKA z owocami i bakaliami.

Składniki

  • Płatki orkiszowe 40 g
  • Karob/kakao
  • Banan 1 szt
  • Ulubione owoce i bakalie
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczona czekoladowa orkiszanka (wegańska)

Przygotowanie

  1. płatki orkiszowe wsypać do miseczki i zalać wodą. Dać im chwilkę na nasiąknięcie

  2. w między czasie rozgnieść widelcem jednego małego banana i wymieszać go z płatkami

  3. do 'masy' dodać karob (lub kakao) i całość wymieszać, po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia do pieczenia

  4. dodać ulubione dodatki: u mnie tym razem były to brzoskwinie, morele i rodzynki

  5. całość piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut.

  6. Można śmiało wymienić płatki orkiszowe na owsiane lub jaglane. Ja używam wymiennie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń