Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na pizze bez dodatku drożdży.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 408
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 316
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3187
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 408
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 316
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3187
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Wyrabiamy. Ciasto dzielimy na pół. Rozwałkowujemy na cienki placek o średnicy naszej patelni. Ciasto wykładamy na rozgrzaną i suchą patelnie. Smażymy na średnim ogniu. Gdy na cieście zaczną pojawiać się bąbelki i pod spodem będzie przypieczone, zmniejszamy ogień na najmniejszy, pizze przewracamy na drugą stronę. Smarujemy sosem. Układamy ulubione składniki. Patelnie zakrywamy przykrywką. Jeżeli robimy pizze z serem czekamy aż się rozpuści a ciasto z drugiej strony będzie przyrumienione. Pizze podajemy z ulubionym sosem. Smacznego! :)