Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
W blenderze miksujemy kiwi, 1/2 banana (jak ktoś woli, może być cały), jogurt naturalny z 1 łyżką cukru.
Ścieramy kawałki gorzkiej czekolady na wiórki i kroimy jabłko na małe kostki (nie dużo, garstka)
Zagotowujemy mleko z resztą cukru.
Wsypujemy do gotującego się mleka ryż. Mieszamy aż do całkowitego pochłonięcie mleka przez ryż.
Do szklanki nakładamy ryż, następnie posypujemy go gorzką czekoladą, nakładamy wcześniej zmiksowany mus, dodajemy jabłka i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ja przygotowałam deser tak jak widać na fotografii, ale powinno smakować jeszcze lepiej jeżeli wszystko będzie ułożone warstwami (przyda się wtedy też więcej czekolady i może trochę gęstszy mus).