Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 339
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 125
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 55
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 175
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 339
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 125
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 55
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 175
Składniki
W blenderze miksujemy kiwi, 1/2 banana (jak ktoś woli, może być cały), jogurt naturalny z 1 łyżką cukru.
Ścieramy kawałki gorzkiej czekolady na wiórki i kroimy jabłko na małe kostki (nie dużo, garstka)
Zagotowujemy mleko z resztą cukru.
Wsypujemy do gotującego się mleka ryż. Mieszamy aż do całkowitego pochłonięcie mleka przez ryż.
Do szklanki nakładamy ryż, następnie posypujemy go gorzką czekoladą, nakładamy wcześniej zmiksowany mus, dodajemy jabłka i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ja przygotowałam deser tak jak widać na fotografii, ale powinno smakować jeszcze lepiej jeżeli wszystko będzie ułożone warstwami (przyda się wtedy też więcej czekolady i może trochę gęstszy mus).