Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Składniki
W blenderze miksujemy kiwi, 1/2 banana (jak ktoś woli, może być cały), jogurt naturalny z 1 łyżką cukru.
Ścieramy kawałki gorzkiej czekolady na wiórki i kroimy jabłko na małe kostki (nie dużo, garstka)
Zagotowujemy mleko z resztą cukru.
Wsypujemy do gotującego się mleka ryż. Mieszamy aż do całkowitego pochłonięcie mleka przez ryż.
Do szklanki nakładamy ryż, następnie posypujemy go gorzką czekoladą, nakładamy wcześniej zmiksowany mus, dodajemy jabłka i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ja przygotowałam deser tak jak widać na fotografii, ale powinno smakować jeszcze lepiej jeżeli wszystko będzie ułożone warstwami (przyda się wtedy też więcej czekolady i może trochę gęstszy mus).