Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w dwóch różnych wersjach...pycha
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5281
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4681
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5281
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4681
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać pozostałe składniki, wymieszać i wyrobić ciasto-aż będzie odchodzić od ręki, odstawić do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować na prostokąt. Ciasto zwijamy w rulon jak roladę, kroimy, kładziemy na wyłożoną pergaminem blachę i smarujemy roztrzepanym białkiem. Niżej podaje przykładowe farsze.
Moja propozycja: 1-część ciasta posmarowałam dżemem z jabłek (własnej roboty) *** 2-część ciasta posmarowałam rozpuszczonym masłem i posypałam obficie kakao, cukrem i cynamonem. SMACZNEGO