Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w dwóch różnych wersjach...pycha
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414175
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414175
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać pozostałe składniki, wymieszać i wyrobić ciasto-aż będzie odchodzić od ręki, odstawić do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować na prostokąt. Ciasto zwijamy w rulon jak roladę, kroimy, kładziemy na wyłożoną pergaminem blachę i smarujemy roztrzepanym białkiem. Niżej podaje przykładowe farsze.
Moja propozycja: 1-część ciasta posmarowałam dżemem z jabłek (własnej roboty) *** 2-część ciasta posmarowałam rozpuszczonym masłem i posypałam obficie kakao, cukrem i cynamonem. SMACZNEGO