Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nie trzeba ich zachwalać...;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 912
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 912
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Składniki
ZACZYN Do letniego mleka wkruszyć drożdże i dodać dwie łyżki cukru, odstawić do wyrośnięcia.
CIASTO Do zaczynu dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić, jeśli ciasto jest za twarde dodać więcej mleka, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty, nałożyć nadzienie, zwinąć, posmarować roztrzepanym białkiem, posypać grubym cukrem i upiec. Piec w temp 180 C aż nabiorą rumianego kolorku. SMACZNEGO