Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zabraknie w domu pieczywa, a sklepy są zamknięte, najlepszym wyjściem z sytuacji jest upieczenie własnego chleba lub bułek. Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne, szybkie do zrobienia pszenne bułki śniadaniowe. Robione z tylko 4 składników i o krótkim czasie wyrastania. Szybka metoda 15/15/15 i gwarancja pysznego smaku. Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27954
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27954
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
WODĘ WLAĆ DO MISKI I ROZPUŚCIĆ W NIEJ DROŻDŻE. NASTĘPNIE DODAĆ MAKE I SOL. CAŁOŚĆ WYROBIĆ, RĘCZNIE LUB ZA POMOCĄ MIKSERA, PRZEZ 10 MINUT. WYROBIONE CIASTO WYJĄĆ NA POSMAROWANA OLEJEM STOLNICE. Z CIASTA UFORMOWAĆ KULE, PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ I ZOSTAWIĆ NA 15 MINUT DO WYROŚNIĘCIA.
PO PIĘTNASTU MINUTACH Z CIASTA ZDJĄĆ ŚCIERECZKĘ. CIASTO UFORMOWAĆ W WAŁEK I PODZIELIĆ NA RÓWNE KAWAŁKI, O WADZE 80 GRAMÓW. U MNIE WYSZŁO DOKŁADNIE 10 BUŁECZEK. KAWAŁKI CIASTA UFORMOWAĆ W OKRĄGŁE BUŁECZKI I WYŁOŻYĆ NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA. BLACHĘ PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ I ODSTAWIĆ NA NASTĘPNE 15 MINUT DO WYROŚNIĘCIA. PO TYM CZASIE ZDJĄĆ ŚCIERECZKĘ A BUŁKI NACIĄĆ OSTRYM NOŻEM NA ŚRODKU.
BUŁECZKI PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU, W TEMPERATURZE 240 ST. C. PRZEZ 15 MINUT. NA DNO PIEKARNIKA DOBRZE JEST WYLAĆ SZKLANKĘ WODY, ABY W PIEKARNIKU UTWORZYŁA SIĘ PARA. WARTO PAMIĘTAĆ, ZE KAŻDY PIEKARNIK PIECZE INACZEJ CO OZNACZA,ZE W NIEKTÓRYCH WYPADKACH, CZAS PIECZENIA MOŻE SIĘ WYDŁUŻYĆ O 5 – 10 MINUT. BUŁKI MAJA SIĘ UPIEC NA ZLOTY KOLOR I BYĆ WYPIECZONE OD SPODU. UPIECZONE BUŁECZKI STUDZIĆ NA KRATCE. SMACZNEGO!