Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po przygotowaniu i spróbowaniu masy pojawiły się wątpliwości, czy tarta będzie smaczna, jednak po upieczeniu okazało się, że połączenie marchewki, sera białego i kuminu, jest całkiem do rzeczy. Wyszło tak dobre, że zanim zdążyłam zrobić zdjęcia, znikła połowa tarty. Ciasto francuskie znakomicie tu pasuje. W oryginalnym przepisie były dwie łyżeczki kminu rzymskiego, ale doszłam do wniosku, że to za dużo, gdyż jest to bardzo intensywna przyprawa, dlatego dałam pół łyżeczki i tyle samo pasty imbirowej, którą można zastąpić sproszkowanym imbirem. Zapraszam również na bloga
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4558
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4558
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Marchewki w całości gotować 30 min. w dużej ilości osolonej wody. W dużej misce wymieszać na jednolitą masę marchwie, ser i przyprawy. Szynkę pokroić w paseczki i przyrumienić na patelni, nie dodając tłuszczu. Formę tarty wyłożyć ciastem francuskim, na nim rozmieścić masę marchewkową i paski szynki. Piec 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.