Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny początek dnia.Idealne, syte i zdrowe śniadanie.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1097
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 1095
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1097
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 1095
Składniki
Robimy sos guacamole a więc obieramy awokado i rozgniatamy widelcem. Wrzucamy do miseczki i skrapiamy limonką lub cytryną. Dodajemy posiekany czosnek i papryczkę chili. Doprawiamy solą, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość tłuszczu i rozbijamy jajka. Smażymy pod przykryciem aż białko się zetnie a żółtko będzie jeszcze lejące. Chyba,że ktoś woli przysmażone. Chleb tostujemy, nakładamy pastę z awokado i kładziemy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.