Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowe kanapki są wspaniałym pomysłem na leniwe poranki podczas wakacji.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Składniki
Posmaruj kromki chleba masłem z obu stron. Pokrój obmyte wcześniej truskawki w plasterki i połóż je na kanapce.
Następnie posmaruj wierzch kanapki miodem i piecz przez około 10 min. w piekarniku, przy temperaturze 160 stopni. Podczas czekania rozpuść w mleku około 5 kostek czekolady w rondelku. UWAGA! Mleka nie może być za dużo, gdyż wyjdzie nam mleko czekoladowe. Łyżka, półtora mleka powinno starczyć.
Po wyjęciu z piekarnika posmaruj kromki roztopioną czekoladą.