Wyniki wyszukiwania dla wiśnie drylowane w słoiki
Artykuły wiśnie drylowane w słoiki
Wszystkie
Mają cierpki smak i mocno czerwony kolor. Znakomicie kontrastują ze słodkimi ciastami i deserami, ale pasują również do dań mięsnych. Są niezwykle...
Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się...
Wiśnie i czereśnie należą do owoców o niskim indeksie glikemicznym, co oznacza, że po ich spożyciu poziom glukozy we krwi nie wzrasta gwałtownie. Z...
Zanim zaczniesz przygotowywać domowe marmolady i dżemy, upewnij się, że dysponuje odpowiednimi słoikami, w których zamkniesz smaki lata.
Sezon na wiśnie trwa od drugiej połowy lipca, aż do końca sierpnia. Wtedy najlepiej smakują zerwane prosto z gałązki. Jeśli jednak chcesz cieszyć s...
Świadomość ekologiczna rośnie z roku na rok, coraz więcej osób segreguje śmieci, dbając o to, aby wszystkie odpady nie lądowały w jednym koszu. Czy...
Przygotowywanie przetworów to świetny sposób, aby zabezpieczyć się np. przed brakiem świeżych owoców czy warzyw podczas zimy. Gotowe słoiki sprawdz...
Owoce, które uwzględniono na liście ORAC, wykazują działanie odmładzające i przeciwnowotworowe. To tylko część z właściwości wiśni, dla których war...
Pestek z wiśni nie wolno jeść - czy mają więc jakieś inne właściwości? Okazuje się, że tak i to bardzo korzystne dla organizmu. Nie wyrzucaj ich, t...
Dla ochłody - lody. Zimna woda zdrowia doda, na zimny sok mam ochotę przez cały rok, a sorbety są lepsze niż gorące kotlety. A zupa? Z zupą nic nie...
Kreatywność to niezwykle istotna cecha – nie tylko w artystycznych zawodach, ale także w kuchni. Zresztą, gotowanie to także sztuka. Jednym z jej e...
W sezonie letnim chętnie sięgamy po świeże owoce i warzywa. Niestety, choćby podczas obierania ich ze skórki, barwią dłonie i trudno pozbyć się int...
Wielu naszych użytkowników zabrało się już za przygotowanie pysznych przetworów na zimę. Na naszym fanpage'u na Facebooku poprosiliśmy ich o udostę...
Katarzyna Bosacka po raz kolejny rozprawia się z kulinarnymi mitami. Jej najnowsza książka to najlepszy dowód na to, że kuchnia polska wcale nie mu...
Środek lata to czas, kiedy wiele osób zabiera się za przygotowanie domowych przetworów. Najzdrowsze będą oczywiście wtedy, kiedy nie dodamy do nich...
Nie ma nic pyszniejszego, niż kromka ciepłego chleba z domowym dżemem! Nasze babcie i mamy potrafiły stworzyć prawdziwie magiczne smaki, korzystają...
W lipcu pogoda sprzyja słodkiemu lenistwu. Aby w zimie cieszyć się smakiem kompotu z suszonych owoców i wyciągać ze spiżarni pyszny domowy sok porz...
Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zam...
Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy tr...
<b>Za oknami piękna i słoneczna pogoda, aż trudno sobie wyobrazić, że za niecałe pół roku będzie zimno, wietrznie i śnieżnie. Aby zatrzymać trochę...
Mrożenie czereśni to najlepsza metoda na zachowanie ich smaku na dłużej. Jak zrobić to w prawidłowy sposób? Czy przed włożeniem czereśni do zamraża...
Wiśnie są soczystymi, orzeźwiającymi i lekko kwaśnymi owocami, o intensywnym, energetyzującym kolorze. Te owoce kryją w sobie nie tylko wspaniały s...