Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

Autor: Jamaz

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9

Dodano: 11.05.2018

Odsłon: 40

Ciemna wersja jasnego :-)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
    Białka oddzielić od żółtek , ubić na sztywną pianę i nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodawać po kolei żółtka, ubijając przez około 5 min.
    Obie mąki i kakao mieszamy, przesiewamy i dodajemy do masy delikatnie mieszając drewnianą łyżką aż do połączenia się składników.

  2. Masę wyłożyć do formy i wstawić do piekarnika. Piec przez 32 minuty w temp 160-170 st C. Wyjąć z piekarnika. Po ok. 10 minutach studzenia przewrócić do góry dnem i tak odłożyć do dalszego studzenia na ok. pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń