Do góry

Przekąski Przepis na:

Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków

Autor: Kardamonovy

Przepisów i artykułów: 381 Ocena: 6023

Dodano: 23.11.2016

Odsłon: 12046

Carpaccio z buraków

Składniki

  • 2 średnie buraki
  • kawałek twardego sera długodojrzewającego (np. bursztyn, parmezan, pecorino)
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka oliwy extra virgin
  • sól
  • pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane lub upieczone w folii buraki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki, całość posypujemy poszatkowaną natką, serem, sporą ilością świeżo mielonego pieprzu, oliwą i balsamico. I solimy oczywiście.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń