Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto 3 bit

Ciasto 3 bit

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 4385

Ciasto 3 bit

Składniki

  • około 500 g herbatników,
  • 500 g masy krówka,
  • 1 budyń (40 g) + mleko,
  • 200 g masła,
  • 500 ml śmietany 30%,
  • 1 łyżka żelatyny,
  • czekolada mleczna,
  • orzechy laskowe,
  • cukier ozdobny Radix-bis.
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na duża blaszkę wykładamy herbatniki, wykładamy krówkę i znów układamy herbatniki. Budyń gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy i miksujemy z masłem ( masło powinno być w temp. pokojowej).


    Wykładamy na herbatniki, przykrywamy ciastkami.

    Śmietanę ubijamy na sztywno.
    Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.

    Łączymy ze śmietaną.
    Wykładamy na herbatniki.

    Wierzch ciasta pasypujemy startą czekoladą, rozdrobnionymi orzechami laskowymi i grubym cukrem dekoracyjnym.

    Przechowyjemy w lodówce.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń