Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto rafaello bez pieczenia

Ciasto rafaello bez pieczenia

Autor: szpileczkiibabeczki

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 948

Dodano: 22.03.2018

Odsłon: 2833

Ciasto rafaello bez pieczenia. Szybkie i proste.

Składniki

  • 2-3 duże paczki herbatników,
  • 1 l śmietany 30 %,
  • 1 szklanka wiórków kokosowych,
  • 1 szklanka rozdrobnionych migdałów,
  • olejek śmietankowy,
  • 4 łyżki żelatyny,
  • 2 białe czekolady.
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki.

    Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę.

    Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części.

    Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę.

    Przechowujemy w lodówce.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń