Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 234

Dodano:

Odsłon: 847

Smaczne i sycące danie

Składniki

  • Cukinia średniej wielkości 2 szt
  • Cebula 1szt
  • Czosnek 4 ząbki
  • Tarty żółty ser
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej 2 łyżki
  • Mięso mielone 500g
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć,odciąć końcówki i przekroić na pół. Wydrążyć środki i drobno pokroić. Cukinie wrzucić do wrzątku i gotować kilka minut aż zmięknie.

  2. Na patelni rozgrzać olej,wrzucić mięso i podsmażyć. Następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę,wydrążony środek z cukinii i smażyć aż woda całkowicie odparuje. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz i koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy.

  3. Cukinie wypełniamy farszem i posypujemy startym żółtym serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń