Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe muffiny z budyniem

Czekoladowe muffiny z budyniem

Autor: PysiaGotuje

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 2015

Dodano: 24.03.2017

Odsłon: 606

Babeczki idealne na zbliżające się święta Wielkanocne jak i jako dodatek do codziennej kawy.

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 czubata łyżka ciemnego kakao
  • 3/4 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przepis na 12 babeczek.


    Przygotowanie ciasta:
    W misce wymieszać wszystkie mokre składniki – mleko, olej i jajka. W drugiej misce przygotować składniki suche – przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i kakao. Wymieszać razem mokre i suche składniki. Ciasto nie musi być idealnie gładkie, może mieć małe grudki.

  2. Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu.
    Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasta nakładamy do 1/3 wysokości foremek, dokładamy około 2 łyżeczki budyniu do każdej z nich i do końca zalewamy ciastem. Nasze papilotki powinny być wypełnione prawie do pełna (zachować około 5mm odstępu od góry).

  3. Muffinki piec w temperaturze 190 stopni, przez około 25 minut. Babeczki można dowolnie dekorować, choć u mnie znikają w mgnieniu oka bez zbędnych dekoracji. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń