Do góry

Dania główne Przepis na:

Dietetyczne gołąbki z mięsa drobiowego i młodej kapusty

Dietetyczne gołąbki z mięsa drobiowego i młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 152

Pomysł na dobry obiad

Składniki

  • -1 opakowanie mięsa mielonego z indyka
  • -1 duża główka kapusty młodej
  • -200g gyżu pełnoziarnistego
  • Przyprawy
  • -przyprawa do indyka i dań z drobiu
  • -zioła prowansalskie suszone
  • -pieprz czarny
  • -oregano suszone
  • -warzywko
  • -olej kokosowy
3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę sparzyć (a w razie potrzeby podgotować), ryż ugotować według opisu na opakowaniu (nie solić), mięso drobiowe przesmażyć na oleju kokosowym. Pod koniec smażenia dodać wszystkie przyprawy ilość według uznania i smaku. Następnym krokiem jest ściągnięcie sparzonych liści kapusty i dać na talerz by ostygły. W między czasie wymieszaj ugotowany ryż z usmażonym i przyprawionym mięsem. Przygotowany farsz podziel na ilość dużych i całych liści kapusty a następnie porcje farszu zawijaj w liście (ja używam nici do wiązania gołąbków by w trakcie duszenia nie wyleciał środek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń