Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowa wędlina po"mojemu "

Domowa wędlina pomojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 41969

Smarowidło do chleba swojskiego ,doskonałe na wypady nad jezioro ,rzekę , na działkę, jako dodatek do jajecznicy, kapuśniaku ,żurku , zasmażanej kapusty itp. smacznego ! :)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso wieprzowe ( łopatka , szynka lub karczek ) , boczek świeży , boczek wędzony , słonina - umyć pokroić w mniejsze kawałki do garnka z grubym dnem i na wolniutkim ogniu gotujemy kilka godzin aż się roztopi i zmięknie , gorące do słoików ( wyparzonych przełożyć zakręcić pokrywką wyparzoną ) zostawić do ostudzenia i do lodówki .

    Z ogórkiem kiszonym pyszne. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 01 lipca 2015 Muszę wypróbować po Twojemu :) pozdrawiam :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

isia1968 01 lipca 2015 " gotować kilka godzin " czyli ile 3, 5 7 h?????

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

krokiecik 01 czerwca 2015 Dobre pytanie:)nie ma kiełbasianego jadu i nie będzie do słoika wyparzonego wkładasz gotującą się wędlinę brzeg słoika wytrzeć czystą ściereczką zakręcasz mocno pokrywkę wyparzoną i zostawiasz do ostudzenia nie odwracać do góry dnem pokrywka tak zamyka słoik że trudno otworzyć(wędlina jak masełko nie jakieś wysuszone skwarki )w taki sam sposób robię owoce na zimę i trzymają się nawet kilka lat radzę wypróbować daj znać jak wyszło - pozdrawiam

24 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ppolkaa 31 maja 2015 tak bez pasteryzacji?? nie boisz się jadu kiełbasianego?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń