Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pieczarki z serem i szynką

Faszerowane pieczarki z serem i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 304 Ocena: 7672

Dodano:

Odsłon: 2465

Pyszne pieczarki z klasycznym farszem-ale za to pysznym.Sprawdzą się idealnie na kolację,przystawkę lub przekąskę na imprezę-ja kupiłam duże pieczarki,ale spokojnie można nadziać mniejsze-polecam bo są naprawdę pyszne również na zimno.....

Składniki

  • 4 duże pieczarki lub kilka mniejszych
  • 15 dkg żółtego sera
  • 10 dkg mozzarelli
  • 15 dkg szyneczki wędzonej
  • 1 cebulka czerwona
  • łyżeczka bułki tartej
  • 3 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • sól,pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Nie wiem jak wy ale ja pieczarek nie obieram,tylko płuczę delikatnie pod wodą,wycinam nóżki.Odcięte nóżki kroję w kostkę razem z cebulką i podsmażam na łyżce oliwy.
    Resztę oliwy mieszam z odrobiną soli i wyciśniętym ząbkiem czosnku i dokładnie smaruje moje pieczarki.Sery i szynkę kroję w kostkę,mieszam razem.
    Do pieczarek nakładam po trochą podsmażonej cebulki z pieczarkami i na to nakładam wymieszane sery z szyneczką,wierzch jeszcze posypuję odrobiną bułki tartej.
    Piekę w 180 stopniach ok 20-30 min (w zależności od wielkości pieczarek)
    Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń