Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie Tygryski.

Francuskie Tygryski.

Autor:

Przepisów i artykułów: 285 Ocena: 3651

Dodano:

Odsłon: 182

Szybkie Ciasteczka z Ciasta Francuskiego.

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie jeden rulon
  • 1 banan lub inny ulubiony owoc
  • serek homogenizowany lub po kostce czekolady na kwadracik
  • jajko do posmarowania
  • cukier waniliowy do posypania
  • 2 paski czekolady
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty,na co drugi kwadrat wyłożyć łyżkę serka a na serek kawałek banana(serek można zastąpić czekoladą.

  2. Przykryć kwadratem ciasta,i boki docisnąć widelcem,tak aby się skleiły

  3. Smarujemy rozbełtanym jajkiem,i posypujemy cukrem waniliowym wstawiamy do piekarnika na 20 min.pieczemy w temp.200 C.Kawałek czekolady roztapiamy na parze i polewamy łyżeczką po ciasteczkach tworząc tygrysie paseczki ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń