Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z indyka i dyni

Gulasz z indyka i dyni

Autor: Kardamonovy

Przepisów i artykułów: 370 Ocena: 5629

Dodano: 17.11.2017

Odsłon: 3973

Gulasz z indyka i dyni

Składniki

  • 600 g piersi z indyka
  • 400 g dyni (waga po obraniu)
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • szczypta suszonego jalapeno (opcjonalnie)
  • szczypta cynamonu
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w plasterki, smażymy na średnim ogniu około 2 minuty. Dodajemy do tego pokrojony w średnią kostkę filet, rumienimy. Do indyka i warzyw dosypujemy słodka paprykę, kolendrę, imbir i cynamon, wszystko smażymy 30 sekund. Całość zalewamy woda i pomidorami z puszki, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, gotujemy 10 minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w średnia kostkę dynię, gotujemy do jej miękkości (u mnie trwało to około 3 minuty). Przed podaniem gulasz posypujemy suszonym jalapeno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 listopada Pyszne połączenie..dobrze,że ja już skończyłam dynię:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 17 listopada Monia, ależ apetytu mi narobiłaś :P a ja też coś z dynią robię...co wyjdzie, to będzie :P Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 listopada Ty już chyba wiesz, że ja to biorę hehe.
Jest mięcho dla lwa i dynia, więc mruuuuuczę z radości ;)
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń