Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w orzechowo-serowej skorupce

Jajka w orzechowo-serowej skorupce

Autor: anette08

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 42

Dodano: 20.03.2018

Odsłon: 26754

Wielkanocne jajka w smażonej odsłonie podane z ostrzejszej skorupce serowej z orzechową nutą

Przygotowanie

  1. 8 jajek gotujemy na twardo.
    Bułkę tartą mieszamy z posiekanymi orzechami i startym serem. W drugiej miseczce mieszamy mleko z 2 jajkami i solą.

  2. Jajka po wystudzeniu obieramy ze skorki i obtaczamy je w jajku z mlekiem a następnie w orzechowo-serowej posypce. Czynność powtarzamy.

    Na rozgrzanym oleju smażymy jajka do złocistego koloru.

  3. Przygotowujemy sos: Masło rozpuszczamy i przestudzamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier. Mieszamy.

    Jajka podajemy na ciepło!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń