Do góry

Desery Przepis na:

Lekki deser owocowo-ryżowy

Lekki deser owocowo-ryżowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 565

Dodano:

Odsłon: 2040

To lekki deser ryżowy (gotowany z mleczkiem kokosowym) z konfiturą malinową (zamiast niej możecie zblendować świeże truskawki) oraz płatkami pełnoziarnistymi.

Składniki

  • 1 saszetka ugotowanego białego ryżu
  • 2 szklanki mleka
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki płatków pełnoziarnistych
  • 1/2 słoiczka konfitury z malin
  • kilka truskawek
  • łyżka posiekanych pistacji
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w mleku, mleku kokosowym oraz miodzie. Gdy będzie ugotowany to lekko go studzimy. Do pucharków nakładamy najpierw płatki (ja je lekko pokruszyłam w dłoniach), następnie warstwę ryżu, konfiturę z malin. Z kolei wierzch dekorujemy świeżymi truskawkami oraz posiekanymi pistacjami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń