Do góry

Dania główne Przepis na:

Miruna w sosie teriyaki

Miruna w sosie teriyaki

Autor: Nemezja

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 3320

Dodano: 14.05.2017

Odsłon: 887

Miruna jest chudą i bardzo smaczną rybą, ale rzadko gości na naszych stołach. Zamarynowana w sosie teriyaki, z panierką z mąki pełnoziarnistej, po usmażeniu jest soczysta i bardzo delikatna w smaku.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.

  2. Każdy kawałek polać niewielką ilością sosu teriyaki (stronę bez skóry), delikatnie oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Odstawić na około 30 minut, aby się zamarynowała.

  3. Następnie panierować w mące pełnoziarnistej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do czasu delikatnego zarumienienia się każdej ze stron.

  4. Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z ryżem pełnoziarnistym i sałatką z ogórków po japońsku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń