Do góry

Śniadania Przepis na:

Muffiny croque madame

Muffiny croque madame

Autor: Jagodzianka17

Przepisów i artykułów: 130 Ocena: 530

Dodano: 19.03.2018

Odsłon: 225

Niewątpliwie najważniejszym posiłkiem w ciągu całego dnia jest śniadanie. To od niego zależy, jaki będzie nasz dzień. A po takim śniadaniu na pewno będzie udany. Dziś zapraszam Was na wykwintne śniadanie w stylu francuskim. Proste, szybkie i eleganckie. Pomysł podejrzałam w programie Rachel Khoo. Pominęłam jednak sos beszamelowy, który jest zbyt ciężki jak dla mnie na śniadanie.

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plasterki sera cheddar
  • 4 plasterki boczku wędzonego *
  • 4 małe jajka
  • sól morska
  • rukola
  • 1 łyżka masła
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Foremkę do muffinek smarujemy masłem. Z chleba tostowego odcinamy z każdej strony skórkę. Każdą kromkę wałkujemy tak, aby powstała cienka kromka. Tak przygotowanym chlebem wykładamy foremkę do muffinek. Do środka wkładamy pokrojony w kostkę boczek, plasterek sera, wybijamy jajko i posypujemy delikatnie solą morską. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180′C. Zapiekamy przez 8-10 minut. Jajko powinno być ścięte, ale wciąż płynne. Podajemy gorące na rukoli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 marca Świetnie wyglądają, na śniadanie idealny przepis, pycha :D


p.s. jajka chyba się zdublowały ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń