Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone roladki pod marchewkową pierzynką

Pieczone roladki pod marchewkową pierzynką

Autor: szpileczkiibabeczki

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 407

Dodano: 13.11.2017

Odsłon: 569

Smaczne roladki nadziane pieczarkami, papryką i pomidorami. Wszystko polane sosem i posypane marchewką.

Składniki

  • 1 kg schabu,
  • 500 g pieczarek,
  • 2 pomidory,
  • 1 czerwona papryka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 500ml śmietany 30 %,
  • zioła prowansalskie,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 3 marchewki.
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy pieprzem i solą.

    Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory i paprykę również kroimy w kostkę.

    Na rozgrzaną patelnię wrzucamy warzywa i dusimy do miękkości, doprawiamy. Lekko studzimy i po łyżce układamy na plastry schabu, zwijamy w rulony.

    Przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym.

    Śmietanę doprawiamy i polewamy roladki. Na wierzch posypujemy startą marchewką na dużych oczkach.

    Pieczmy 50-60 minut w 180 stopniach.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 listopada No i kolejne roladki do wypróbowania :)
Nie będę już powtarzał, że również te wyglądają super i fotę chci... ale to już było xD
Odpowiedzi: 6 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń