Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczony kalafior

Pieczony kalafior

Autor:

Przepisów i artykułów: 412 Ocena: 7474

Dodano:

Odsłon: 4126

Pieczony kalafior

Składniki

  • 1 mały kalafior
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • sól
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z przypraw i oleju robimy pastę, wlewamy ją do miski. Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki, wrzucamy do tej samej miski, dokładnie obtaczamy w paście, odstawiamy na 15 minut. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach w naczyniu żaroodpornym. Przed podaniem posypujemy natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 20 lipca całkiem fajna odmiana dla tradycyjnie podanego kalafiora z wody :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 20 lipca Swietny zestaw przypraw do kalafiora!!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń