Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki z Jabłkami na Serku Homogenizowanym.

Racuszki z Jabłkami na Serku Homogenizowanym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 410 Ocena: 6727

Dodano:

Odsłon: 418

Polecam na śniadanko,deser lub kolacje dla małych brzuszków :-)

Składniki

  • 12 szt.
  • 2 jabłka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • aromat waniliowy do smaku
  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3\4 szkl.mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • cukier puder z cynamonem do posypania
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć,obrać ze skórki przekroić na krzyż i wyciąć gniazda nasienne,pokroić jabłka w cienkie plasterki.
    Jajka z miksować ze szczyptą soli i cukrem,dodać serek oraz aromat waniliowy,przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyżką lub mikserem tylko krótko do połączenia składników.
    Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu,ciasto nakładamy łyżka na patelnie,następnie wciskamy plasterki jabłka i smażymy z obu stron na rumiano.
    Po wyjęciu z patelni układamy racuszki na ręczniku papierowym,żeby obciekły z nadmiaru tłuszczu,przekładamy na talerzyk i posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń