Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada z łososiem i szpinakiem

Rolada z łososiem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 250

Dodano:

Odsłon: 528

Niepowtarzalny smak,warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie.

Składniki

  • szpinak mrożony rozdrobniony 400 g
  • łosoś w plastrach 300 g
  • serek z chrzanem 300 g
  • jajka 4 szt
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • pieprz
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić i odcisnąć. Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać mąkę i zmiksować. Dodać szpinak,czosnek,sól i pieprz i zmiksować. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodać do masy szpinakowej.

  2. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzić. Placek wyłożyć na blat papierem do góry i ściągnąć papier.

  3. Placek posmarować serkiem chrzanowym a na serku poukładać plastry łososia. Zwinąć roladę. Kroić w ukośne plastry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń