Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z gruszką i serem pleśniowym

Schab z gruszką i serem pleśniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9310

Dodano:

Odsłon: 10060

Schab z gruszką i serem pleśniowym

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 100 g żółtego sera pleśniowego
  • 1 duża gruszka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • pół łyżeczki suszonego majeranku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety lekko rozbijamy, doprawiamy majerankiem, solą, świeżo zmielonym pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, odstawiamy do lodówki na 30 min. W międzyczasie lekko podgrzany jogurt mieszamy z 1/3 opakowania sera pleśniowego.
    Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, na każdy kotlet nakładamy plaster gruszki i resztę pokruszonego sera pleśniowego. Pieczemy 30 minut 180 stopniach.
    Przepis z bloga: Gotuję, bo lubię (z niewielkimi zmianami).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 16 grudnia 2016 No to już mnie kupiłaś. Idealne połączenie smakowe <3 Mięcho...Oł! Gruszka z serem pleśniowym <3

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 16 grudnia 2016 Wspaniałe i bardzo smakowite połączenie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 16 grudnia 2016 jaki smakowity sposób na schaba...mniammm ;-))) uwielbiam gruszki :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń