Do góry

Desery Przepis na:

Suflet czekoladowy z wafelkami

Suflet czekoladowy z wafelkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 567

Dodano:

Odsłon: 1074

Przepis na deser idealny na Walentynki lub romantyczną kolację? Suflet czekoladowy z wafelkami

Składniki

  • 3 jajka
  • 100 g czekolady mlecznej (1 tabliczka)
  • 90 g masła
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 60 g mąki pszennej
  • 2 wafelki czekoladowe
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kubku w mikrofalówce. Jajka ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitych jajek dodajemy mąkę, kakao, rozpuszczoną czekoladę oraz masło, miksujemy chwilkę. Na końcu dodajemy pokrojone w małą kostkę wafelki, mieszamy łyżką.

  2. Przelewamy do kokilek wysmarowanych lekko masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 7-9 minut aż suflety lekko urosną oraz z wierzchu zarumienią. Środek powinien być lekko płynny, jeżeli za długo je przetrzymacie w piekarniku to nie będzie to środek będzie całkiem stały. Jemy jeszcze ciepłe! Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń