Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 8763

Dodano:

Odsłon: 33251

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki

  • 400 g kiszonej kapusty
  • 1 mała cebula
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • szczypta cukru
  • szczypta kminku (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy/oliwa extra virgin
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki (opcjonalnie)
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Kapustę odciskamy z soku i szatkujemy, wrzucamy do miski. Na tarce o grubych oczkach ścieramy marchewkę i jabłko (można je obrać, ja tego nie robię), cebulę kroimy w drobną kostkę. Do kapusty dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Jeżeli chodzi o dodatek tłuszczu, wybierzcie sami, ja uwielbiam smak oliwy, dlatego używam jej najczęściej. I jeszcze kwestia kminku - nie każdy go lubi. Z reguły jednak jest tak, że to tej surówki się go dodaje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń